İdman
25 aprel 2019
69
Qızarmış çörək sevirsiniz? - Dəhşətli xəstəliyə səbəb ola bilər
Son zamanlarda aparılan araşdırmalar nəticəsində məlum olub ki, çox xırt-xırt bişmiş qidaların xərçəngə səbəb olması məlum olub. Bu qidalara çox bişmiş un məmulatları, kartof qızartması, qızarmış tost və qovrulmuş bütün qidalara aid edilə bilər.
BEŞ.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, laboratoriya şəraitində aparılan araşdırmalara görə, tərkibində nişasta olan qidaların uzun müddət yüksək temperaturda bişməsi akrilamid maddəsinin yaranmasına səbəb olur. Akrilamid maddəsi Dünya Sağlamlıq Təşkilatı tərəfindən "kanserogen maddə" olaraq tanınır.
Tərkibində nişasta olan qidaların bişirilən zaman tərkibində olan akrilamid maddəsinin səviyyəsi dəfələrlə artır.
Bu maddə həmçinin də işlənmiş ətlərin yəni kolbasa və kolbasa məhsullarının tərkibində də çox miqdarda mövcuddur.
Daha çox xəbər:
Səhər yeməyində necə qidalanmalı?
İdmanSuriyada Dəhşətli partlayış.
DünyaBalaş Qasımovun komandası "Nə? Harada? Nə zaman?" oyununda qalib gəldi
Cəmiyyət40 günə arıqlamaq istəyənlərə MÜJDƏ: hər gün bütöv sarımsaq udmaqla...
İdmanİngiltərə Futbol Federasiyasından şampan qadağası - Müsəlmanlara görə
İdman